De pen aan Femke Buursma / Familie Dijkstra

December 2019

Door: Femke Buursma

Wij mogen de spits afbijten in het voorstel rondje van de leden van PS Brocope. Wij, als in Fam. Dijkstra bestaan uit 6 gezinsleden, waarvan de helft lid is bij deze gezellige vereniging. Ik (Femke) ben alg. bestuurslid en sinds 5,5 jaar huismoeder, doe het kantoorwerk van ons loonbedrijf en we runnen met z’n allen een pensionstal. Hiervoor bloemist en heb verschillende opleiding gedaan in het diermanagement en para-veterinair. Samen met Jetze hebben we 4 prachtige kinderen.

Onze passie is goed vererft binnen het gezin. Vandaar dat Jetze en ik ons in de vereniging gegooid hebben met het idee dat er bij ons wel in de buitenbak gelest kon worden. De 2 oudste meiden Silke (9) en Ymre (6) lessen dan ook in de zomer thuis, het is altijd een gezellig boel. De tuin wordt dan gebruikt door de broertjes en zusjes van de enthousiaste ruiters, en met een beker ranja en wat lekkers als afsluiting verheugen wij ons alweer op de volgende les. Met de hulp van Melle (7,5) en zijn machinepark is de bak binnen no-time weer netjes. Paarden is wel leuk, maar trekkers is veeelll leuker, net als Jetze is hij dan ook altijd achter. ‘Werken’ met zijn eigen trekker, maar ook op het grote materiaal van heit is hij al erg handig. En Benthe (4) is onze grote/ kleine hulp bij alles. En rijdt ook regelmatig rondjes door de bak, maar dan het liefst achterstevoren of onderste boven.

Misschien maar eens een clinic voltigeren of circus bij de vereniging plannen! Komend jaar willen we de pensionstal uitbreiden en wordt er een nieuwe kapschuur gebouwd voor het loonbedrijf. Dan kunnen we de machines mooi onderdak zetten en in de werkplaats het nodige onderhoud plegen. Het loonbedrijf richt zich tegenwoordig niet alleen meer op het agrarische maar ook op de paarden. Mocht je ruwvoer zoeken voor je edele viervoeter, dan ben je bij ons aan het goede adres. En aanleg en onderhoud van bak en weides, is in samenspraak met de klant altijd te realiseren.

Zondag ochtend is onze buitenrij-ochtend. Jetze of ik gaan dan met onze fries en de meiden met hun pony’s de door hun uitgestippelde route rijden. Vaak gevolgd door verschillende stalen rossen van de overige gezinsleden, zodat iedereen kan bos-crossen. Soms een picknick en dan weer op naar hus, er moeten natuurlijk weer de nodige boxen uitgemest worden! Namens ons allemaal alvast 🎄✨ hele fijne feestdagen en een geweldig 2020!

De pen geven wij graag door aan Bonnie de Boer