De pen aan Anna Froukje Kuperus

Augustus 2020

Door: Anna Froukje Kuperus

Tja… deze pen liet even op zich wachten maar Bonnie bedankt voor het doorgeven van ‘de pen’! Mijn naam is Anna Froukje Kuperus – de Vries ik woon samen met mijn man Gooitzen Wiebe en onze twee kinderen Ijntze Lammert van 5 en Nynke Matsje van 7 jaar oud in Jubbega.

Hier aan huis heb ik een kleine trainingsstal en geef daarnaast iedere maandag, dinsdag en woensdagavond (spring)lessen. Twee jaar terug hebben wij onze accommodatie verrijkt met een eb en vloed bodem van 60 bij 40 mtr, zodat we alle jaargetijden van een perfecte rijbaan gebruik kunnen maken. Om het geheel te perfectioneren hebben we begin deze zomer ons parcours uitgebreid met nieuw materiaal. De ideale locatie voor het geven van mijn lessen en het trainen van mijn paarden. Ook het rijden van een oefenparcours is op afspraak mogelijk. Mijn klanten kunnen de paarden altijd in de best mogelijke omgeving beoordelen.

Daarnaast ben ik erkend leerbedrijf, aangezien ik het erg leuk vind om stagaires te begeleiden in het werken met de paarden. Momenteel heb ik een aantal eigen paarden 5jr Kaisha v. Arrezo 110cm springen geklasseerd (gereden door Rixt Akkerman) 3 jr Dulaika v. Dominator (drachtig van Pegase van ‘t Ruytershof) 1 jr O’lord v. Mylord Carthago, 1 jr Vamilion Z v. Vagabond de la pomme, 1 jr Grosso Z v. Gaillard de la Pomme. Dan heb ik nog een merrie voor de helft 5 jr Kanomi v. Corland (drachtig van Pegase van ‘t Ruytershof) we doen om het jaar een veulentje uit deze merrie. Nu loopt er een veulen aan de voet van Komme Casall welke van de andere eigenaar is.

Fokken is een hobby van mij, momenteel heb ik 1 eigen paard onder het zadel, Rixt is voor mij heel belangrijk, ze heeft Kaisha super opgeleid hier kan ik nu mooi mee verder studeren. De kinderen hebben ook een pony, afgelopen jaar hebben we onze shetlander verkocht en is Simmer nu de kinder pony. Simmer is een 5 jaar oude Welsh ruin en super braaf, het is altijd spannend om wat te zoeken voor de kinderen.

Hier op stal staan momenteel 6 paarden van verschillende klanten. Jericho 110/120cm niveau, Jura van de Bisschop 110cm niveau, Kaisha 110 cm niveau, Quibeck 80 cm niveau Kohinoor 100cm niveau, Lapizizi zadelmak. Fleedwood Mac waar ik afgelopen jaren in het 130 en 135 mee startte is pas verkocht en heeft de stal begin juni verlaten.Ik ben van kinds af aan lid geweest van de Skansruters en sinds een paar jaar lid van de P.S. Brocope waar ik nu ook een functie in het bestuur heb.h

Mijn man werkt in het familie bedrijf Mechanisatie en installatie bedrijf Kuperus in Oudehorne. Een bedrijf waar hij samen met zijn neef twee broers en oom aan het roer staat. Een hele verantwoordelijkheid en altijd paraat staan om ieder te helpen daar waar nodig op gebied van mechanisatie en installatie. Maar ook de winkel met voer en strooisel neemt ondertussen steeds grotere vormen aan, met uitbreiding van het pand komt er plaats voor meer leveranciers en dus merken wat betreft de soorten voer en alle verschillende dieren. Mijn man is meer afdeling landbouw machines en mag dan ook graag met het grote spul aan het werk, erg handig bij ons op het erf ! Bij deze wil ik graag de pen doorgeven aan Martsje Bergsma!

Groetjes, Anna Froukje Kuperus