Onze nieuwe instructie springen stelt zich voor – Sanne van der Weg

Hoihoi! Mijn naam is Sanne van der Weg en ik ben 19 jaar oud. Vanaf 24 mei ga ik de spring-/balkjeslessen geven bij P.S Brocope.


Hierbij even wat over mij, ik woon in Oldeholtwolde samen met mijn ouders en mijn 2 pony’s. Waaronder een shetlander die ik vroeger gereden heb. Daarna heb ik voornamelijk pony’s van anderen gereden tot dat een aantal jaar geleden mijn huidige New Forest pony op mijn pad kwam. Die is nu 9 jaar en heb ik zelf opgeleid naar het 1,10 springen.


Mijn passie ligt voornamelijk bij het springen en het beleren van pony’s waar ik me ook veel mee bezig houd en later graag mijn werk zou van willen maken.
Momenteel zit ik in het 2de leerjaar van de opleiding paardensport en houderij in Leeuwarden. Ik heb bij meerdere springstallen stage gelopen waaronder nu bij Anna Froukje de Vries in Jubbega.

Ik heb het hier enorm naar mijn zin. Via Anna Froukje krijg ik ook deze super mooie kans om de springlessen te verzorgen bij de club.


Ik heb er super veel zin in en hoop jullie snel te ontmoeten!


Groetjes Sanne

Onze nieuwe instructie dressuur stelt zich voor – Jinke de Vries

Ik wil me graag even voorstellen; Ik ben Jinke de Vries en ben 21 jaar oud. Vanaf 12 april ga ik de dressuur lessen geven tijdens de clublessen, ik kijk hier enorm naar uit! (De clublessen zullen de ene keer van Jinke dressuurmatig zijn, en twee weken daarna weer van Sanne van der Weg meer springen en balkjes).

Even iets meer over mezelf, ik rij al paard sinds ik kan lopen en doe dit met veel passie en plezier! In het dagelijkse leven doe ik een hbo-opleiding tot basisschool juf. Daarnaast geef ik veel dressuurles, ik heb mijn ORUN al behaald en geef al 4 jaar les, dit vind ik heel erg leuk om te doen! 

Ik ben zelf vroeger begonnen op een shetlander en van bixie nu doorgegroeid, door verschillende pony’s naar ZZ zwaar bij de paarden. Waarbij ik meerde pony’s en mijn paard vanaf de basis heb opgeleid. Sinds kort ben ik zelf ook weer lid van Brocope, waar ik als klein meisje ooit begonnen ben. Dit maakt het voor mij extra leuk om hier les te mogen geven! 

Ik kijk naar het seizoen en hoop jullie te zien op de clublessen! 

Groetjes Jinke